فرزندان متولد از ازدواج مادر ايراني با پدر خارجي ميتوانند بعد از رسيدن به سن هجده سال تمام، تقاضاي تابعيت ايراني نمايند.
با تصويب مجلس، فرزندان متولد از ازدواج مادر ايراني با پدر خارجي ميتوانند بعد از رسيدن به سن هجده سال تمام، تقاضاي تابعيت ايراني نمايند.
گزارش يك فوريتي طرح اصلاح بندهاي (4)، (5) و (6) مادهي (976) قانون مدني و الحاق يك تبصره به آن در خصوص تعيين تكليف تابعيت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ايراني با مردان خارجي در دستور كار جلسهي علني امروز (يكشنبه) مجلس شوراي اسلامي قرار گرفت.
بر اساس ماده واحده اين طرح؛ فرزندان از ازدواج زنان ايراني با مردان خارجي كه در ايران متولد شده يا حداكثر تا يكسال پس از تصويب اين قانون در ايران متولد ميشوند ميتوانند بعد از رسيدن به سن هجده سال تمام تقاضاي تابعيت ايراني نمايند. اين افراد در صورت نداشتن سوء پيشينهي كيفري يا امنيتي و اعلام رد تابعيت غيرايراني به تابعيت پذيرفته ميشوند.
وزارت كشور نسبت به احراز ولادت طفل در ايران و صدور پروانهي ازدواج موضوع مادهي (1060) قانون مدني الزام مينمايد و نيروي انتظامي نيز با اعلام وزارت كشور پروانهي اقامت براي پدر خارجي مذكور در اين ماده صادر ميكند. فرزندان موضوع اين ماده قبل از تحصيل تابعيت نيز مجاز به اقامت در ايران هستند.
بر اساس تبصرهي (1) اين ماده، چنانچه سن مشمولين اين ماده در زمان تصويب بيش از هجده سال تمام باشد بايستي حداكثر ظرف يكسال اقدام به تقاضاي تابعيت ايراني نمايند.
همچنين بر اساس تبصرهي (2) اين ماده، از تاريخ تصويب اين قانون كساني كه در اثر ازدواج زن ايراني و مرد خارجي در ايران متولد شده اند و ازدواج والدين آنان از ابتدا با رعايت مادهي (1060) قانون مدني به ثبت رسيده باشد، پس از رسيدن به سن 18 سال تمام و حداكثر ظرف مدت يكسال، بدون رعايت شرط سكونت مندرج در ماده 979 قانون مدني به تابعيت ايران پذيرفته ميشوند.