بي هويتي فرزندان حاصل از ازدواج با اتباع بيگانه به عنوان يک مسئله مهم، خارج از نوبت در دستور کار مجمع بانوان شوراهاي اسلامي کشور قرار مي گيرد.
صديقه قنادي، رييس مجمع بانوان عضو شوراهاي اسلامي كشور اين امر را يکي از دستاوردهاي هشتمين اجلاس اين مجمع دانست.
وي تعامل سازنده با مجلس شوراي اسلامي، پيگيري قوانين اجرا نشده در خصوص زنان و طرح اجباري شدن واحد درسي مهارتهاي زندگي در دانشگاهها را از ديگر دستاوردهاي اين اجلاس عنوان كرد.
بر اساس گزارش منابع رسمي اکنون بيش از 60 هزار کودک حاصل ازدواج زنان ايراني با مردان افغاني و عراقي بدون داشتن شناسنامه و تابعيت ايراني در کشور زندگي مي کنند. منابع غير رسمي اين عدد را تا 700 هزار نفر تخمين زده اند.
در بند 3 ماده 24 ميثاق حقوق مدني سياسي حق تحصيل تابعيت براي هر کودک پيش بيني شده است و کميسيون حقوق بشر به کشورهاي عضو اين ميثاق توصيه مي کند که به کودکاني که در داخل خاک اين کشورها متولد مي شوند حداکثر تسهيلات را در خصوص تحصيل تابعيت اعطا کنند.
علاوه بر ميثاق فوق طبق ماده 7 کنوانسيون حقوق کودک:
1- تولد کودک بلا فاصله پس از به دنيا آمدن ثبت مي شود و از حقوقي مانند حق داشتن نام، کسب تابعيت و در صورت امکان، شناسايي والدين و قرارگرفتن تحت سرپرستي آن ها برخوردار است.
2- کشورهاي طرف کنوانسيون اين حقوق را مطابق با قوانين ملي و تعهدات خود طبق اسناد بين المللي مربوطه در اين زمينه، به ويژه در مواردي که کودک در صورت عدم اجراي آن ها آواره محسوب گردد، لازم الاجرا تلقي خواهند کرد .
جمهوري اسلامي ايران با پذيرفتن ميثاق حقوق مدني و سياسي و همچنين کنوانسيون حقوق کودک طبق موادي که از اين اسناد نام برده شد، خود را موظف کرده است که به تعهداتي که از قبل اين اسناد پذيرفته، تن در دهد.